Henkilökunta

Erja Laapas

Olen ammatiltani osteopaatti D.O. (2013) ja fysioterapeutti AMK (2004). Tutkin ja hoidan asiakkaani kehoa ja mahdollisia kipuja tai vaivoja elämän ja tilanteiden kokonaisuutena. Suorastaan innostun, kun huomaan ’kaiken vaikuttavan kaikkeen’ ja olevan kytköksissä keskenään -kuinka loogisesti ja oikein keho toimii vaikkapa silloin, kun se kiireisen työjakson päätteeksi ilmoittaa levon tarpeesta lamaannuttavalla, sairaslomaa vaativalla selkäkivulla. Tätä asiakkaani kehon kertomaa elämäntarinaa käytän pitkän käsillä hoitamisen työkokemukseni lisäksi yhtenä osana hoitotyötäni: mietin asiakkaan kanssa yhdessä mitä muutakin kipujen tai vaivojen taustalla voi olla kuin esimerkiksi huono työergonomia tai surkea tyyny katkonaisten yöunien riesana: miksi oireilusi tai kipusi tuli juuri nyt, mitä anatomiasi kertoo siitä, mitä kehosi haluaa kertoa siitä Sinulle, mitä ryhtisi kertoo elämästäsi minulle? Mitkä harjoitteet tukevat Sinua ja kehoasi juuri nyt -olisiko parempi vähentää vai lisätä elämään jotakin, lähdetäänkö liikkelle syvien vatsalihasten hermotuksesta vai kenties siitä, että menisit aiemmin nukkumaan. Aloitan syksyllä 2017 myös psykofyysisen fysioterapian erikoistumisopinnot.

Olen naimisissa Markon kanssa, joka työskentelee myös Osteofysio Laapas Oy:ssä, ja asumme luonnonrauhassa. Meillä on kaksi koiraa sekä kissa. Tykkään metsäteillä kävelemisestä, lukemisesta ja musiikin kuuntelusta. Pyrin harrastamaan sitä, mikä milloinkin tuntuu hyvältä -joskus se on painojen kanssa kyykkäämistä ja toisinaan joogaa. Olen penkkiurheilija ja minut löytää lähes jokaisesta SaiPan kotipelistä.

Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2008 lähtien. Teen työni syvältä sydämestä asti innostuen.

Tapaamistamme mielenkiinnolla odottaen, Erja

Marko Innanen

Olen ammatiltani koulutettu hieroja ja opiskelen viimeistä vuotta osteopatiaa Osteopatiakoulu Atlaksessa. Asun vaimoni Erjan, joka työskentelee myös Osteofysio Laapas Oy:ssä, ja lemmikkieläintemme kanssa luonnon keskellä. Suuren osan vapaa-ajastani käytän urheillen, joko maantie- tai maastopyöräillen, jääkiekkoa pelaten, kuntosalilla tai juoksulenkeillä. Käyn talvisin myös SaiPan kotipeleissä.

Hierontaotteeni ovat luontaisesti melko napakat, mutta toki sovellan tekniikoita asiakkaani mukaan. Yhdistän halutessasi osteopatian koko ajan kasvavaa oppia myös hierontoihini. Hierojakoulutuksessa olen opiskellut myös pehmeitä niveltekniikoita nivelien ongelmien hoitoon.

Terveisin, Marko

 

 

Tiina Laapas

Olen koulutukseltani osteopaatti D.O. (2014), koulutettu hieroja (2012) ja lähihoitaja.

Asun Lappeenrannan Ylämaalla ja minulla on työtilat myös kotonani. Vapaa-ajallani teen puutarhatöitä, sisustan kotiani, kudon villasukkia ja touhuan koirani kanssa. Olen aina ollut luonteeltani utelias ja miettinyt mistä mikäkin vaiva ja sairaus johtuvat -voisiko niihin vaikuttaa enemmän, syvemmin ja laajemmin kuin mitä niin sanotusti yleisesti ajatellaan?

Kiinnostuin osteopatiasta kokonaisvaltaisena hoitomuotona jo 90-luvulla, mutta vasta tyttäreni Erjan aloitettua osteopatian opinnot vuonna 2009, rohkenin hakeutua itsekin sitä opiskelemaan vuonna 2010. Osteopatiassa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisuus ja osteopatian yksi perusperiaatteista: ”keho voi parantaa itse itsensä, kun sille antaa mahdollisuuden”.

Erityisesti minua kiinnostaa ikääntyminen ja kaikki siihen liittyvä. Miten joku toinen ikääntyy terveenä, näyttää iättömältä ja säilyttää elämänhalunsa ja joku toinen taas ei. Uskon, että keho tallentaa kaiken elämän; surut, muistot ja kokemukset lihas-ja kudosmuistiinsa. Jos niitä ei ole tavalla tai toisella käsitelty, ne jäävät kehoon aiheuttaen ryhtimuutoksia, kipuja, sairauksia ja ennenaikaista vanhenemista. Näiden jännitysten purkaminen kehosta on todella tarpeellista ja mielenkiintoista -ja se on osteopatiaa.

Tapaamisiin, Tiina

 

Laura Mäkinen

Olen koulutettu hieroja ja erikoistunut Voice Massage -koulutuksella purentaongelmiin ja äänentuottoon sekä niihin läheisesti liittyvien lihasten hoitoon hieronnan keinoin. Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi vuonna 1984, joten olen hieronut tähän mennessä jo 33vuotta. Voice Massagella olen auttanut asiakkaitani viimeisen 12vuoden ajan.

Olen kotoisin Nurmeksesta, Pohjois-Karjalasta. Elämä kuljetti minut Etelä-Karjalaan ja aloitin Osteofysio Laapas Oy:ssä työt kesäkuussa 2016. Pidän musiikin kuuntelusta sekä metsässä liikkumisesta ja patikoinnista koirani kanssa. Minulla on kolme aikuista lasta.

Asiakkaani ovat kokeneet hierontani olevan melko voimakasta muokkaavalla, syvällä, venyttävällä ja kuuntelevalla tavalla -löydän sinusta myös niitä ’makkeen kippeitä’ kohtia. Sovellan toki otteeni sopiviksi aina asiakkaani mukaan. Olen kokenut hieroja koskien koko kehoa, mutta niskahartiaseudun moninaiset ongelmat ovat erityisosaamistani.

Odotan mielenkiinnolla tapaamistamme!

Terkuin, Laura

Comments are closed