Erja Laapas

Olen ammatiltani osteopaatti D.O. (2013) ja fysioterapeutti AMK (2004).

Tutkin ja hoidan asiakkaani kehoa ja mahdollisia kipuja tai vaivoja elämän ja tilanteiden kokonaisuutena. Suorastaan innostun, kun huomaan ’kaiken vaikuttavan kaikkeen’ ja olevan kytköksissä keskenään -kuinka loogisesti ja oikein keho toimii vaikkapa silloin, kun se kiireisen työjakson päätteeksi ilmoittaa levon tarpeesta lamaannuttavalla, sairaslomaa vaativalla selkäkivulla.

Tätä asiakkaani kehon kertomaa tarinaa käytän pitkän käsillä hoitamisen työkokemukseni lisäksi yhtenä osana hoitotyötäni: mietin asiakkaan kanssa yhdessä mitä muutakin kipujen tai vaivojen taustalla voi olla kuin esimerkiksi huono työergonomia tai surkea tyyny katkonaisten yöunien riesana: miksi oireilusi tai kipusi tuli juuri nyt, mitä anatomiasi kertoo siitä, mitä kehosi haluaa kertoa siitä Sinulle, mitä ryhtisi kertoo elämästäsi minulle? Mitkä harjoitteet tukevat Sinua ja kehoasi juuri nyt -olisiko parempi vähentää vai lisätä elämään jotakin, lähdetäänkö liikkelle syvien vatsalihasten hermotuksesta vai kenties siitä, että menisit aiemmin nukkumaan.
Olen naimisissa Markon kanssa, joka työskentelee myös Osteofysio Laapas Oy:ssä, ja asumme luonnonrauhassa. Meillä on kaksi koiraa sekä kissa. Tykkään metsäteillä kävelemisestä, lukemisesta ja musiikin kuuntelusta. Pyrin harrastamaan sitä, mikä milloinkin oikeasti tuntuu hyvältä -joskus se on painojen kanssa kyykkäämistä ja toisinaan joogaa. Olen penkkiurheilija ja minut löytää lähes jokaisesta SaiPan kotipelistä.
Olen ollut yrittäjänä vuodesta 2008 lähtien. Teen työni syvältä sydämestä asti innostuen.
Tapaamistamme mielenkiinnolla odottaen, Erja

Comments are closed