FLT Ravintovalmennus

HUOM: Tällä hetkellä valmennus onnistuu sekä paikanpäällä että etänä! Varaa aikasi tästä ja mainitse lisätietoja-kohtaan kummin haluat valmennuksen toteutuvan.

FLT Ravintovalmentajat® ovat Paula Heinosen kouluttamia ravitsemuksen ammattilaisia. Pitkä koulutus perustuu funktionaalisen lääketieteen periaatteille ja tutkittuun tieteeseen. Koulutuksessa perehdytään ruokavaliohoitoon eri sairaustiloissa. Toimiva ruoansulatus ja hyvinvoiva suolisto ovat terveyden perusta.

Ravitsemuksen korjaaminen on välttämätöntä, jotta terveys voi palautua ja pysyä yllä. Ravitsemukseen liittyvän informaation runsaudenpulasta on työlästä löytää sitä punaista lankaa ilman ammattilaisen apua. Kun olet valmis ottamaan vastuuta omasta terveydestäsi, FLT Ravintovalmentaja® on matkaoppaasi muutoksessa kohti pysyvää terveellistä hyvinvointia.

FLT Ravintovalmennuksessa tärkeintä on sinun tarinasi. Historiastasi tehdään aikajana, joka selkeyttää elämäsi tapahtumien vaikutusta terveyteesi. Tarinasta ei etsitä syyllistä, vaan syytä oireillesi. Ravintovalmentaja osaa hahmottaa kehoasi biokemiallisena kokonaisuutena. Sinä yhdistät terveelliset tavat luontevaksi osaksi omaa arkeasi.

”Ruoka olkoon lääkkeesi ja lääke ruokasi.” – Hippokrates –

”Syö hyvin huomista varten, älä ainoastaan tämän päivän tarpeisiin.” – Biohakkerit –

Voit tulla ravintovalmennukseen ennaltaehkäisevästi

 • Toistuvat päänsäryt, kiputilat, erilaiset vatsavaivat ja jatkuva väsymys ovat ennemminkin kehon kuiskauksia pitää parempaa huolta itsestäsi, kuin oireita, jotka tulisi lääkitä pois.
 • Monesti asiakkaani ovat erilaisten suolistovaivojen takia karsineet ruokavalionsa niin suppeaksi, ettei se enää riitä ravitsemaan kehoa. Hoitamalla oireiden taustalla olevaa syytä ruokavaliota voidaan laajentaa.
 • Monet noudattavat maidotonta ja/tai gluteenitonta ruokavaliota. Erityisruokavaliot eivät automaattisesti ole terveellisiä, vaan niissäkin on omat juttunsa, mitkä tulee ottaa huomioon.
 • Krooninen hiljainen tulehdus jyllää lähes kaikkien kroonisten sairauksien taustalla jo vuosia tai vuosikymmeniä ennen sairastumista. Laboratoriokokein voimme selvittää onko sinun kehossasi krooninen hiljainen tulehdus. Ei hätää, vaikka markkereita löytyisikin, niihin voidaan vaikuttaa ravinto-ohjelmalla.

Voit tulla ravintovalmennukseen terveyshaasteiden jo ilmaannuttua

 • suolisto-oireet, kuten närästys, refluksi, täysinäisyyden tunne, turvotus, ilmavaivat, ummetus, ripuli, ärtyneen suolen oireyhtymä, divertikkelit, dysbioosi jne.
 • ruoka-aineallergiat ja –yliherkkyydet
 • keliakia
 • immuunipuolustuksen tasapainottaminen sairastelukierteessä
 • siitepölyallergian lievittäminen
 • astma
 • atooppinen ekseema, psoriasis, akne
 • migreeni, ADHD, masennus, unettomuus
 • nivelrikko, nivelreuma, fibromyalgia, kihti
 • PMS-vaivat, vaihdevuosivaivat
 • sokeriaineenvaihdunnan ongelmat
 • kilpirauhasen vajaatoiminta
 • stressi, jatkuva väsymys, aivosumu

Mitä ravintovalmennus ei ole?

Toteuttamani ravintovalmennus ei ole tilapäinen laihdutusdieetti. Kaloreiden sijaan laskisin värejä. Kasvisten, marjojen ja hedelmien sisältämät ravintoaineet ovat korvaamattoman tärkeitä rakennuspalikoita kehollesi.

Se ei myöskään ole sama ratkaisu kaikille. Mikä toimii yhdellä, ei välttämättä hyödytä toista, koska olemme biokemiallisesti yksilöllisiä. Samankaltaisten oireiden taustalla olevat tekijät voivat olla täysin erilaiset. Voit odottaa ravintovalmennukselta asiantuntemusta ja sparrausta kohti pysyvää terveellistä elämäntapaa.

Varaa aikasi tästä

Ravintovalmennuksen eteneminen

Ennen tapaamista: Lähetän sinulle täytettäväksi esitietolomakkeet, joilla kartoitetaan elintapoja, ruokailutottumuksia, tämänhetkisiä oireita, lääkityksiä sekä aiempien laboratoriokokeiden ja tutkimusten tuloksia. Voit tuoda tiedot mukanasi ensimmäiseen tapaamiseen tai toimittaa ne minulle etukäteen.

Ensimmäinen tapaaminen: FLT Ravintovalmennuksen ensimmäinen tapaaminen kestää kaksi tuntia, että meillä on aikaa kartoittaa tilannettasi kokonaisvaltaisesti. Haluan kuulla perimästäsi, ruokailutottumuksistasi, elämäntilanteestasi, stressitekijöistä, terveydentilastasi ja tämän hetkisistä oireistasi.

Käytän apuna aikajanaa ja funktionaalisen lääketieteen matriksia. Aikajanassa sinun tarinasi tulee vihdoin nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi. Matriksin avulla hahmotan eri elinjärjestelmien epätasapainotilat ja niiden väliset suhteet sekä oireiden juurisyyt, joihin voidaan ravinto-ohjelmalla vaikuttaa.

Voit ajatella ravintovalmennusta sinun ja ravintovalmentajan yhteisnosteena. Odotan sinun olevan valmis muutokseen. Olet kenties jo kyllästynyt voimaan huonosti. Yhdessä löydämme sinun arkeesi sopivat ratkaisut.

Käytössäni on laaja valikoima laboratoriotestejä, mutta niiden tarpeellisuus arvioidaan yksilöllisesti. Monesti pystyn päättelemään paljon kertomasi ja matriksin avulla. Toisinaan laboratoriokokeet ovat välttämättömiä eteenpäin pääsemiseksi.

Tapaamisen jälkeen: Keskustelun ja esitietojen pohjalta laadin kirjallisen hoito-ohjelman sinun yksilölliset tarpeet ja senhetkiset voimavarat huomioiden.

Joissain tapauksissa voidaan tarvita terapeuttista ruokavaliota hetkellisesti. Pidemmän päälle ylläpitoruokavalion ei ole tarkoitus olla tiukkapipoisen rajoittava. Huomattuasi ravinnon vaikutuksen oloosi alat luontaisesti haluta parasta.

Hoito-ohjelma sisältää:

 • oirekohtaiset ruokavalio-ohjeet
 • ruokareseptejä
 • ravintolisäohjelman
 • tarpeen mukaan suositellut laboratoriotutkimukset
 • yksilöllisen tarpeen mukaan vinkkejä hyvinvoinnin lisäämiseen kokonaisvaltaisesti

Seurantatapaamiset: Seurannat ovat tunnin tapaamisia, joissa päivitämme miten tilanteesi etenee. Käyn kanssasi läpi tekemäsi toimenpiteet ja ilmaantuneet kysymykset. Seurantatapaamisista saat uusia ideoita ja päivitetyn hoito-ohjelman. Harva pystyy tekemään kaikkia muutoksia kerralla niin, että ne jäävät pysyviksi ja siksi seurantatapaamiset ovat aiheellisia.

Seurantatapaamisten tiiviys ja määrä riippuvat lähtötilanteestasi:

 • onko sinulla lääkityksiä diagnosoituihin sairauksiin
 • oletko kiinnostunut optimoimaan hyvinvointiasi ennaltaehkäisevästi
 • onko tilanteesi jotain näiden väliltä.

Pitkään jatkuneissa terveyshaasteissa suosittelen puolen vuoden tiivistä valmennuspakettia.

Katso hinnat hinnasto-sivulta!
Varaa aikasi tästä
Lämpimästi tervetuloa ravintovalmennukseen!

Yhteystiedot:
Tiina Hulkkonen
FLT Ravintovalmentaja®
tiina.hulkkonen@ravintovalmentaja.fi
p. 040 701 1914
www.ravintovalmentajat.fi
Löydät minut Facebookista ja Instagramista @hyvinvointiaravinnosta

Comments are closed