Tiina Laapas

Olen koulutukseltani osteopaatti D.O. (2014), koulutettu hieroja (2012) ja lähihoitaja.

Asun Lappeenrannan Ylämaalla ja minulla on työtilat myös kotonani. Vapaa-ajallani teen puutarhatöitä, sisustan kotiani, kudon villasukkia ja touhuan koirani kanssa. Olen aina ollut luonteeltani utelias ja miettinyt mistä mikäkin vaiva ja sairaus johtuvat -voisiko niihin vaikuttaa enemmän, syvemmin ja laajemmin kuin mitä niin sanotusti yleisesti ajatellaan?

Kiinnostuin osteopatiasta kokonaisvaltaisena hoitomuotona jo 90-luvulla, mutta vasta tyttäreni Erjan aloitettua osteopatian opinnot vuonna 2009, rohkenin hakeutua itsekin sitä opiskelemaan vuonna 2010. Osteopatiassa minua kiehtoo sen kokonaisvaltaisuus ja osteopatian yksi perusperiaatteista: ”keho voi parantaa itse itsensä, kun sille antaa mahdollisuuden”.

Erityisesti minua kiinnostaa ikääntyminen ja kaikki siihen liittyvä. Miten joku toinen ikääntyy terveenä, näyttää iättömältä ja säilyttää elämänhalunsa ja joku toinen taas ei. Uskon, että keho tallentaa kaiken elämän; surut, muistot ja kokemukset lihas-ja kudosmuistiinsa. Jos niitä ei ole tavalla tai toisella käsitelty, ne jäävät kehoon aiheuttaen ryhtimuutoksia, kipuja, sairauksia ja ennenaikaista vanhenemista. Näiden jännitysten purkaminen kehosta on todella tarpeellista ja mielenkiintoista -ja se on osteopatiaa.

Tapaamisiin, Tiina

Comments are closed